Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Handige hulp bij afvallen

HappyShape handige hulp bij afvallen
Vandaag gaan we aan de slag met een keuken make-over! Met de volgende 6 tips kun jij je eigen keuken een make-over geven die leidt tot minder eten.
Wetenschapper Brian Wansink heeft dit onderzocht en het werkt écht.

Handige hulp bij afvallen; doe de keukenmake-over:Tip 1: Ruim je keuken op
Wist je dat een opgeruimde keuken je helpt om een gezond gewicht te krijgen en houden? In een experiment bleek dat de deelnemers 44% meer aten van snacks in een ongeorganiseerde, rommelige keuken, dan van dezelfde snacks in een opgeruimde keuken.

Tip 2: Maak de keuken een minder aantrekkelijke plek
Hoe meer tijd mensen in de keuken spenderen, hoe meer ze eten. Help jezelf en de rest van je gezin dus door de televisie weg te halen uit de keuken, geen té comfortabele stoelen neer te zetten, en te zorgen voor een andere plek in huis om lekker te zitten.

Tip 3: Zorg dat er geen ongezonde producten in het zicht staan
Het allerbeste is natuurlijk om ze helemaal niet in huis te halen. Maar als het soms echt niet anders kan, zet ze dan in elk geval uit het zicht. Zien doet eten, de aanblik van etenswaren op je aanrecht of keukentafel moedigt eten aan. Bij zowel mannen als vrouwen bleek dat ze een hogere BMI hebben naarmate er meer voedsel in het zicht staat.

Tip 4: Neem kleinere borden en glazen
Kleiner servies is een goede hulp bij afvallen Het is lastig om precies te weten wat de juiste hoeveelheid voedsel voor jezelf is, dus vaak gebruiken we aanwijzingen om ons heen, zoals de grootte van je bord. Onze borden zijn de afgelopen jaren meer dan 30% groter geworden. En terwijl 100 g pasta op een klein bord als een flinke portie oogt, lijkt dezelfde hoeveelheid pasta op een groot bord meer als een voorgerechtje, waardoor je er meer van op zult scheppen.

Tip 5: Verstop junkfood en andere snacks
Berg etenswaren met veel calorieën zo ver weg mogelijk op. Bijvoorbeeld een heel laag of heel hoog kastje waarin je niet vaak hoeft te zijn. Je helpt jezelf enorm door niet telkens, als je een kastje opentrekt, geconfronteerd te worden met allerlei lekkers dat naar je lonkt.

Tip 6: Schep op het aanrecht op, in plaats van de pannen op tafel te zetten
Door de pannen niet op tafel te zetten bouw je een extra drempel in om nog een keer op te scheppen. Je moet immers opstaan om naar het aanrecht te lopen waardoor opnieuw opscheppen een veel bewustere keuze wordt. Deze tip helpt vooral voor mannen. Zij eten over het algemeen meestal sneller en hebben daardoor eerder hun bord leeg dan de rest van het gezin. Dit zorgt ervoor dat zij vaker onbewust nog een keer opscheppen. Het eten weg van de pannen opdienen is een fantastische hulp bij afvallen, omdat simpelweg de afstand van minstens 1.80 m tot het eten ervoor zorgt dat je 20 procent minder eet!
Ga vanavond nog aan de slag en laat mij weten waar jij verbetering hebt weten aan te brengen!