Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

De basis: Wat betekent orthomoleculair?

Laten we beginnen met de naam. 'Ortho' komt uit het Grieks en betekent juist of recht. 'Moleculair' verwijst naar moleculen. Samenvoegen en je krijgt zoiets als ‘de juiste moleculen’. In de praktijk gaat orthomoleculaire geneeskunde over het geven van de juiste moleculen (in de vorm van voedingsstoffen) aan het lichaam om optimale gezondheid te bereiken en te behouden. Het is dus eigenlijk een chique manier om te zeggen: “Eet goed voor je lijf!”

Hoe werkt dat dan?

Nou, ons lichaam is net een complexe machine die verschillende soorten brandstof nodig heeft om optimaal te functioneren. Denk aan vitamines, mineralen, antioxidanten - en ga zo maar door.
Door deze stoffen in de juiste hoeveelheden binnen te krijgen via onze voeding of supplementen, kan ons lichaam op zijn best presteren.

Maar let op! Dit betekent niet dat je klakkeloos supplementen moet gaan slikken alsof ze snoepjes zijn. Het idee is om eerst via gevarieerde voeding al die belangrijke stoffen binnen te krijgen en waar nodig aanvullingen te doen met supplementen – altijd liefst onder begeleiding van iemand die er verstand van heeft.

Voordelen van Orthomoleculaire Voeding

  • Beter immuunsysteem: Jouw natuurlijke schild tegen nare indringers zoals virussen wordt sterker.
  • Energie: Met de juiste brandstof gaat jouw energieniveau door het dak (nou ja, figuurlijk dan).
  • Minder ontstekingen: Chronische ontstekingen kunnen allerlei problemen veroorzaken; goede voeding helpt dit verminderen.

Waar moet je beginnen?

Wees bewust van wat je eet: Probeer zo min mogelijk bewerkt eten op tafel te zetten. Eet veel verschillende groente- en fruitsoorten voor een breed scala aan voedingsstoffen. Vermijd tekortkoming: Zorg ervoor dat je geen tekort hebt aan belangrijke stoffen zoals vitamine D of Omega-3 vetzuren.

Klinkt allemaal mooi hè? Maar vergeet niet dat elke verandering tijd kost. Het is geen magische pil die al jouw problematiek ineens doet verdwijnen (was het maar zo'n feest). Consistentie is key! En wij snappen ook dat je na het lezen van deze informatie dat je echt niet weet waar je moet beginnen. Nou, daar zijn wij dan weer voor. Om jou hierbij te helpen. Met goede tips, juiste voeding en checklist kunnen wij jou helpen om jouw gezondheid weer op peil te krijgen.