Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Wanneer kies je voor orthomoleculaire geneeskunde?

“Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”. Een uitspraak van Hypocrates, de grondlegger van de Westerse Geneeskunde. Wist je dat dit de eed is die geneeskunde studenten aan het eind van hun studie afleggen aan Hypocrates? 

Maar na al die jaren is er bijzonder weinig van deze eed overgebleven. De hele opleiding geneeskunde (van minimaal 6 jaar), besteedt in totaal maar 60 uur aan voeding. Dit is in totaal 1,5 week. Dit is toch bizar weinig! Zeker als je bedenkt dat het gros van de Nederlandse bevolking leidt aan overgewicht, hart & vaatziekte, diabetes type 2, etc. Allemaal klachten die gerelateerd zijn aan een verkeerde leefstijl: voeding, ontspanning, beweging en slaap.

Het grootste verschil is dat de reguliere geneeskunde medicatie geeft als snelle “oplossing” van het probleem. Orthomoleculaire adviezen gaan veel verder dan dat:  waar komt de klacht vandaan (wat is de oorzaak), waarom heb je deze klacht? En, wat heeft het specifieke orgaan aan (voedings)stoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren? Een orthomoleculair advies is dan ook nooit maar één advies, maar vaak een heel behandelplan. Dat bestaat uit een dieetadvies, leefstijladviezen en soms ook supplementen.