Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Vakantietips

Deze week gaan de meesten op vakantie. Een mooie aanleiding om de PowerSlim vakantietips met je te delen! In dit document lees je voor verschillende vakantielanden wat je wel, of juist beter niet kunt eten tijdens het PowerSlimmen. Hoe maak je gezonde keuzes en hoeveel calorieën verbrand je met verschillende activiteiten?

Download hier de brochure.

Een ei hoort erbij!

HappyShape Een ei hoort erbij PowerSlim
Iedereen eet wel eens een ei, toch? Je kunt een eitje op allerlei manieren klaarmaken of dit voor je laten doen. Kies maar: een gekookt ei, gebakken ei, roerei, spiegelei, omelet en waarschijnlijk ben ik nog wel wat varianten vergeten. Heerlijk, genieten maar! En het hoort ook nog thuis in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Zeker voor de vegetariërs en flexitariërs onder ons is dit een prima vervanging voor vlees. Er gaan echter nogal wat hardnekkige fabels de ronde over het eitje, vandaar dat het goed is om het hier eens over te hebben, vooral nu de paashaas weer bijna in het land is!

Lees verder

Gelukshormonen

Gelukshormonen PowerSlim banner cr

Hoe je je voelt wordt in grote mate bepaald door je hormonen. Je hormoonproductie heb je grotendeels zelf in handen omdat deze in grote mate afhankelijk is van je levensstijl.

De belangrijkste gelukshormonen zijn:

Serotonine
Dopamine
Endorfine
Oxytocine
Serotonine

Serotonine is misschien wel het meest bekende gelukshormoon. Het zorgt ervoor dat je je gelukkig en blij voelt en ’s ochtends uitgerust wakker wordt.

Lees verder

Opgeblazen gevoel

HappyShape opgebladen gevoel

Heb jij wel eens last van een opgeblazen gevoel of winderigheid? Ik denk dat iedereen daar wel over kan mee praten, en zich erbij kan aansluiten dat dit erg vervelend is. Zeker in gezelschap!

Dit vervelende gevoel kan ontstaan na het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Door de vertering ontstaat in je maag-darmkanaal een kleine hoeveelheid gas. Normaal gesproken laat je op een dag zo’n tien tot twintig keer een windje om deze gassen te lozen. Maar door bepaalde voeding of verandering in je darmbacteriën kan het zo zijn dat er meer van dit gas in je darmstelsel aanwezig is. Helaas voor jou (en je omgeving) gaat dit dan ook gepaard met de nodig uitlaatgassen, oftewel meer windjes.

Lees verder

Slapen is heel belangrijk

HappyShape slapen

Ben jij één van de gelukkigen die, zodra hun hoofd het kussen raakt, in slaap valt? Dan mag je van geluk spreken! Er zijn namelijk veel mensen die in meer of mindere mate last hebben van slaapproblemen. Terwijl een goede nachtrust heel erg belangrijk is om gezond, slank en fit te worden en te blijven. In deze column leg ik je uit waarom, en geef ik je tips voor een goede nachtrust.

Slapen is heel belangrijk

Lees verder

Handige hulp bij afvallen

HappyShape handige hulp bij afvallen
Vandaag gaan we aan de slag met een keuken make-over! Met de volgende 6 tips kun jij je eigen keuken een make-over geven die leidt tot minder eten.
Wetenschapper Brian Wansink heeft dit onderzocht en het werkt écht.

Handige hulp bij afvallen; doe de keukenmake-over:

Lees verder

Vocht vasthouden!

HappyShape vocht vasthouden

Vocht vasthouden

Een aantal oorzaken kunnen zijn:

Meer zout gegeten?
Gelukkig komen zoutbommen zoals kant- en klaar maaltijden, pizza en patat niet voor tijdens het PowerSlim programma, dus dat scheelt al een hele hoop. Maar misschien heb je de dag ervoor net wat meer zout gegeten? Tijdens het PowerSlimmen mag je 1 theelepel zout per dag aan het eten toevoegen, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je per ongeluk een beetje uit bent geschoten. Of je hebt een aantal dagen Kikkoman sojasaus of een lekker soepje gegeten (in sojasaus en bouillon zit relatief ook heel wat zout).

Lees verder

Boodschappen doen!

HappyShape boodschappen
Heb jij ook zo’n hekel aan boodschappen doen in de supermarkt? Mijn favoriete hobby is het niet. Ik hoor anderen ook vaak vertellen dat ze het nog moeilijker vinden nu ze net gezonder proberen te eten. Want je wordt er echt voortdurend geconfronteerd met wat lekker is. De focus op wat niet in je programma past neemt dus even toe en dat maakt het je mogelijk best lastig. Vandaag geef ik je tips om hier beter mee om te gaan.
Pluk er de tips uit die jou kunnen helpen, want iedereen is anders natuurlijk ;-)

Lees verder

Dipje!

HappyShape dipje
Heb je misschien een dipje? We zijn allemaal maar mensen en zodoende kent iedereen wel eens een dipje. In jouw nieuwe levensstijl en gezonder eetpatroon kan dit dus ook eens gebeuren...

Geen paniek, je komt hier echt doorheen.

‘Blijven zwemmen, blijven zwemmen...’

Ook al is er sprake van een dipje, blijf vooral je plan volgen. Het kost iets meer inspanning om dat te realiseren, dat klopt, maar jij kan dat! Zag je ‘Finding Nemo’ ooit? Blijven zwemmen, blijven zwemmen.... Dat zegt Dory (grappige blauwe vis) duizend keer tegen zichzelf. Waarom? Simpel, zo heb je de focus op iets positiefs en je blijft vooruit gaan. Want het heeft geen zin om stil te blijven staan. Dus volg je gewoon je plan. Misschien met wat tegenzin als je net een dipje hebt....
Achteraf zal je jezelf dankbaar zijn, als je na je dipje ziet dat de weegschaal gewoon verder daalt!

Lees verder

Lekker lunchen

HappyShape lunch

Deze lunchtip mag zeker niet ontbreken, namelijk een handige meeneem-salade. Een heerlijke aanvulling voor bij je PowerSlim broodje of crackers; een lekkere salade in een potje. In plaats van een dure salade of lunchbox te kopen, gebruik je een lege (weck)pot om je salade in laagjes op te bouwen. Het is gezond, vers, makkelijk, ready-to-go en vooral heel erg lekker!

Salad in a jar

  • De onderste laag
    Begin onderop met de dressing. Bijvoorbeeld de PowerSlim mosterd-dille dressing of knoflook-kruiden dressing, mayonaise of Kikkoman sojasaus.

Lees verder

Wat doet suikers met je lichaam

HappyShape suikers

Jarenlang heb je geleerd om op de hoeveelheid vet en calorieën in je voeding te letten en nu zijn het ineens de koolhydraten. We weten allemaal dat we niet te veel calorieën moeten binnen krijgen voor een gezond gewicht, en vet bevat nu eenmaal relatief veel calorieën. Logisch dus om de hoeveelheid vet in je voeding te beperken. Hier is niets mis mee.

In veel ‘light’ producten is het vet vervangen door suiker om de hoeveelheid calorieën te verlagen. Dit klinkt in eerste instantie ook erg logisch, totdat je weet welk effect suiker op je stofwisseling en lichaam heeft.

Lees verder