Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Motivatie

Motivatie

Er zit motivatie in demotivatie

Als er sprake is van een dalende motivatie, demotivatie dus, dan wil dat vooral zeggen dat je tot voor kort nog wel gemotiveerd was. En dat je dus dat gevoel weer even terug moet halen, zodat de motivatie weer toeneemt in plaats van verder afneemt! Het is er wel, maar het moet alleen drijvende gehouden worden.

Keep your head up!!

Tips om jouw motivatie hoog te houden:

Beloon jezelf

Positief belonen werkt. Ja, ook volwassenen reageren hier positief op! 

Plan bijvoorbeeld een leuke activiteit met je partner of ga eens iets leuks doen met vriendinnen (workshop make-up, lekker thee drinken of een film kijken). Beloon jezelf dus met iets leuks. Lees anders de tips van afgelopen vrijdag nog eens door voor nog meer inspiratie.

Beloon jezelf voor de inspanning en niet voor het resultaat

Er zijn nu eenmaal verschillen tussen mensen. De ene valt een tikje sneller af dan de andere. Kijk dus vooral naar jouw resultaat, niet naar dat van anderen. Zo vallen mannen bijvoorbeeld iets sneller af dan vrouwen en zorgt de menopauze soms ook voor een iets langzamer afvalproces. Beloon jezelf dus met iets leuks omdat jij het goed doet, en niet voor het gewicht dat je afgevallen bent deze week. Kortom: beloon het goede gedrag!

Zoek positieve mensen op

Is de pauze op je werk herleid tot een klaagzang, of vol met negatieve verhalen?! Ga dan maar lekker naar buiten! Een lekker frisse neus zal je meer plezier doen, dan deprimerende verhalen. Zoek de mensen die wel positief zijn op, en trek je daaraan op.
Sluit je dus aan bij de collega’s die een gezonde maaltijd voor zich hebben, en laat de verhalen over gebak en chocolade even voor wat het is.

Maak een plan

Een plan zorgt ervoor dat jij je makkelijker aan je programma houdt. Het lijkt dan alsof je minder inspanning moet leveren en toch een goed resultaat hebt, dat voelt goed aan! Gebruik eventueel een weekmenu van PowerSlim of stel er zelf eentje samen.

Droom even weg naar.... jouw toekomst

Kijk nog eens naar jouw verhaal dat je hebt omschreven op dag 1, en droom even lekker weg.....Zie je jezelf al lekker shoppen met vriendinnen, zonder moeite kunnen sporten of lekker aan het spelen met je (klein)kinderen?

Focus op wat wel mag

Het heeft geen zin om de focus te leggen op wat je nu beter even niet eet/doet...als jij je goede voornemens waar wilt maken. Dus full focus op wat wél mag!

Zin in iets lekkers?

Het kan je wel eens overkomen dat je zin hebt in een extra eetmoment. Je lijkt net niet voldoende verzadigd. Binnen het PowerSlim-programma hoeft dat geen probleem te zijn:
1 portie meer mag, 1 portie minder niet. Dus heb je er behoefte vandaag aan?! Neem dan een extra portie PowerSlim. (Let wel op dat je daarmee niet de 40g koolhydraten per dag overschrijdt) Dus kies liever niet voor een PowerSlim-product met een vlag. 

Positieve quotes 

Schrijf positieve quotes en positieve eigenschappen van jezelf op kleine briefjes en hang deze op in huis. Op de badkamerspiegel, op de deur, in de koelkast,....overal. Zo bots je de hele dag op positieve boodschappen.

Wedden dat je negatieve wolkjes sneller wegdrijven?