Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Opgeblazen gevoel

HappyShape opgebladen gevoel

Heb jij wel eens last van een opgeblazen gevoel of winderigheid? Ik denk dat iedereen daar wel over kan mee praten, en zich erbij kan aansluiten dat dit erg vervelend is. Zeker in gezelschap!

Dit vervelende gevoel kan ontstaan na het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Door de vertering ontstaat in je maag-darmkanaal een kleine hoeveelheid gas. Normaal gesproken laat je op een dag zo’n tien tot twintig keer een windje om deze gassen te lozen. Maar door bepaalde voeding of verandering in je darmbacteriën kan het zo zijn dat er meer van dit gas in je darmstelsel aanwezig is. Helaas voor jou (en je omgeving) gaat dit dan ook gepaard met de nodig uitlaatgassen, oftewel meer windjes.

Opgeblazen gevoel?

Oorzaken van een opgeblazen gevoel

 • Stress
 • Roken
 • Voeding
 • Alcohol

Aangezien je tijdens het PowerSlimmen je wijntje moet laten staan, ligt de oorzaak bij één van andere drie. Tijdens het roken bijvoorbeeld kun je ongemerkt wat extra lucht inslikken, waardoor er meer terecht komt in je darmen. Hetzelfde kan gebeuren als je stress hebt en nerveus bent, want vaak ga je dan onbewust sneller en meer ademhalen. Ook kunnen er tijdens een stressreactie veranderingen optreden in je spijsverteringskanaal. Doordat er meer bloed wordt onttrokken aan je spijsverteringsorganen kun je klachten krijgen zoals misselijkheid en een opgeblazen gevoel.

Terug naar de voeding
Wanneer jij merkt dat je meer windjes moet laten tijdens het PowerSlimmen dan voorheen, dan ligt het waarschijnlijk wel aan de voeding. Mogelijk omdat je meer groente en vezels eet. Helemaal super natuurlijk maar misschien moeten jouw darmen hieraan wennen. Let goed op dat wanneer je meer groente en dus vezels binnenkrijgt, jouw lichaam de nodige hoeveelheid vocht en vet krijgt. Dus drink dagelijks 2 liter water en gebruik zeker 2 eetlepels (olijf)olie.

Maar goed.. hoe kom je ervan af?
Let op de voedingsmiddelen (toegestaan tijdens het PowerSlim afslankprogramma) die voor extra gasvorming kunnen zorgen:

 • Ui
 • (Groene) paprika
 • Rdijs
 • Ei
 • Scherpe kruiden en specerijen
 • Koolsoorten

Helpt dit niet voldoende?

Dan ben je misschien gevoelig voor de polyolen die in sommige PowerSlim producten zitten. Polyolen komen in de natuur voor in o.a. planten, bomen, paddenstoelen en fruit. Het grote voordeel is dat ze lekker zoet smaken, maar bijna niet opgenomen worden in je darmen en dus ook bijna geen calorieën leveren. Op de allergenenlijst, die ik voor je beschikbaar heb, kun je zien welke producten polyolen bevatten.

En verder:

 1. Kauw langzaam en goed.
 2. Dit voorkomt dat je extra lucht inslikt wat tot gasvorming en een opgeblazen buik leidt.
 3. Relax, want stress kan, zoals ik al zei, ook een negatieve invloed hebben op jouw buik.
 4. Beweeg, dit is sowieso goed voor je darmen maar zou ook helpen tegen gasvorming.
 5. Drink muntthee, deze thee zorgt ervoor dat je spijsverteringkanaal ontspant en je minder last hebt van je buik.

Houd je niet van muntthee? Probeer dan kamille of venkel, deze hebben dezelfde eigenschappen. Heel veel succes!