Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Dag 7 van het Re-boost pakket

Dag 7 van het Re-boost pakket

Ondertussen zit ik in de 7e dag van mijn Re-boost traject. Het nieuwe 14-daagse PS. food&lifestyle pakket dat ik vorige week ben begonnen om zelf weer eventjes de puntjes op de i te zetten. Ik merk nu al dat mijn lichaam aan het veranderen is. Mijn opgeblazen buik is weg en ook het hongergevoel dat ik toch weer had gekregen door het eten van teveel suikers in de kerstvakantie ben ik gelukkig weer kwijt. Vandaag maar even getest door middel van de ketosestrips of ik goed in ketose zit. Dit kan je testen aan de hand van je urine.

Ketosefase

Natuurlijk merk ik zelf heel goed dat ik in de ketosefase zit omdat de smaak in mijn mond niet altijd even prettig is; het voelt alsof er een heel nest dode vogeltjes in bevallen is. Maar gelukkig hebben we daar hele fijne dropjes voor. En ook mijn urine ruikt momenteel niet echt naar roosjes, maar joh, alles voor het goede doel hé. Dit heb ik er graag voor over en is maar tijdelijk. En daarbij….ik heb toch al verkering 😉

De ketosefase is belangrijk omdat je dan weet dat je goed in de vetverbranding zit. Je lichaam schakelt over van het verbruiken van koolhydraten als brandstof naar vetten. En dit willen wij natuurlijk. Hierdoor kom je van je hongergevoel af, krijg je weer meer energie en je bloedsuikerspiegel gaat stabiliseren (en dus geen hongerdippen meer). Kortom, ik ben goed bezig en dat geeft mij een prettig gevoel. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de 2e re-boost week.

Zelf thuis testen

Wil jij weten of je ook goed in ketose zit? Vraag gerust tijdens je afspraak ketosestripjes. Dan kun je het zelf thuis testen met je ochtendurine. Het maakt niet uit of het stripje heel rood verkleurd of maar een klein beetje. Als het stripje maar verkleurd. Daarom geven wij ook altijd 2 stripjes mee zodat je goed het kleurverschil kan zien.