Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Donkere dagen voor Kerst - Vitamine D3 K2

Donkere dagen voor Kerst - Vitamine D3 K2

Mijn moeder zei altijd: vanaf oktober komen weer de donkere dagen voor Kerst. En ze had gelijk, want vanaf oktober zijn de zonnige dagen spaarzaam en de winterse donkere dagen te vaak in overvloed. Tijd dus om deze maanden juist extra goed voor jezelf te zorgen. Niet alleen met extra vitamine C, maar ook met de zonvitamine uit een potje: vitamine D. Want vitamine D is ongelofelijk hard nodig voor ons lichaam.

Bovendien zijn de gezondheidsbevorderende effecten van vitamine D3 eindeloos. De zonnevitamine zorgt onder andere voor een verhoogde calciumopname in de botten, is goed voor het celdelingsproces en de spieren. Bovendien heeft de in onze huid aangemaakte vitamine een positieve invloed op ons immuunsysteem en zorgt het voor het behoud van sterke botten. Maar wist je dat je naast vitamine D ook vitamine K nodig hebt om deze optimaal te laten functioneren. D3 kan eigenlijk niet zonder K2 om de opname van D3 nog beter te bevorderen.

Neem bij voorkeur dan ook altijd een vitamine D3 in combinatie met K2. De zonnevitamine zorgt namelijk voor een verhoogde calciumopname, maar reguleert niet waar al dat extra calcium terecht komt. Hierdoor kunnen er ongewilde calciumophopingen ontstaan in nieren, bloedvaten of wekedelen. En hier verschijnt bloedbroeder K2 op het toneel. Deze calciumdistributeur zorgt dat al het extra geabsorbeerde calcium op de plek terecht komt waar het functioneel is, de botten.