Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Ervaring - Hans van Berkel

Ervaringen Hans van Berkel

Geen insuline meer

Ik ben al zo’n 15 jaar diabetes II patiënt en na een paar jaar slikken van pillen was het moment gekomen dat ik insuline moest gaan spuiten. Eerst nog klein hoeveelheden maar dat werd al snel meer. Als je dit een aantal jaren doet gaat het al gauw vervelen. Ik was niet echt te zwaar en sportte een keer in de week en zwom een keer in de week. Dus beweging genoeg zou ik zo zeggen. Maar ik wilde wel graag van die insuline af.

Elke keer als je van huis was moest je rekening houden met het spuiten dus altijd pennen meenemen. Ook moest je er voor zorgen dat je iets bij je had voor het geval je een “hypo” kreeg. Meestal Dextro.

Op 3 Januari 2020 had ik de eerste afspraak met voedingsdeskundige en orthomoleculair voedingscoach Natalie van Happy Shape in Tiel. Ik had van mijn schoondochter gehoord dat met hun dieet van PowerSlim je niet alleen gewicht kon kwijtraken maar dat het ook van invloed was op je diabetes II. Gezien het feit dat ik inmiddels ’s-morgens en ’s-avonds insuline moest spuiten, leek het mij een goed idee om een een poging te wagen om naast wat gewicht ook wat insuline te minderen.

Reuze eenvoudig

Ik ben direct gestart met het starterspakket van PowerSlim en tot mijn grote verbazing bleek het reuze eenvoudig je daaraan te houden. Mijn startgewicht was ruim 86 kilo en ik spoot totaal 54 eenheden insuline op dat moment. Na de startweek bleek ik al voldoende gewicht te hebben verloren om volgende fase over te gaan. Ook ben ik vanaf dag één gestopt met het drinken van alcohol. Op 13 februari was mijn gewicht gedaald naar 76,7 kilo en drie dagen later woog ik nog 74,9 kilo. Op het moment van het schrijven van dit verslag weeg ik nog 72 kg. Een gewicht dat ik al op 28 maart had bereikt.

Omdat mijn bloedsuikerwaarde inmiddels ook aan het dalen was naar minder dan 3 en ik een paar keer dreigde flauw te vallen heb ik contact opgenomen met mijn huisarts en werd ik van een van mijn bloeddrukpillen verlost. Ook werd er afgesproken dat ik nog maar 4 eenheden insuline moest gaan spuiten. Hierdoor werd mijn flauwvallen voorkomen. Naast de insuline slikte ik ook nog 500 mg Medformine.

Waardes bleven acceptabel

Nu de corona-crisis geen beperkingen meer legt op de contacten met een huisarts en ook bloedprikken weer mogelijk is, kwam het verzoek van mijn diabetes-consulente om weer eens mijn bloedsuikerwaarde te gaan meten. Ik was toen (15-4) al helemaal gestopt met het spuiten van insuline. Mijn waardes bleven acceptabel ondanks dat ik niet meer kon zwemmen en sporten. Omdat ik dit jaar 70 wordt is bewegen natuurlijk erg belangrijk.

Happy Shape en PowerSlim heeft mij in ieder geval naast mijn overgewicht ook afgeholpen van mijn insuline. En daar ben ik ontzettend blij mee!

Hans van Berkel