Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Stick to the plan

Stick to the plan

Afvallen is echt geen hogere wiskunde. Afvallen kan iedereen. Maar waarom lukt het de één wel en de ander niet. Is daar een geheim voor? Het antwoord is nee! Alles heeft te maken met het stoppen van excuses te verzinnen en gewoon doen.

Stop met  uitstellen!

Verschuil je niet langer achter je kinderen, partner, drukte op je werk of wat dan ook. Stop met uitstellen en neem je verantwoordelijkheid. Wil je écht afvallen? Dan zal geen enkel excuus je daarbij helpen. 

Maak een plan

Maak een plan en houd jezelf daaraan. En dan hoeft je doel echt niet meteen te zijn om 10 kilo af te vallen. Je kan ook klein beginnen door met jezelf af te spreken om iedere dag 3 kilometer te gaan wandelen. Of iedere dag iets minder koolhydraten te nemen en iets meer eiwitten aan je eetpatroon toe te voegen. Of iedere dag proberen 2 liter water te drinken. Stel je doelen, schrijf ze op en kijk na een paar weken of het gelukt is. Daarna kun je steeds meer gaan uitbreiden door bijvoorbeeld met jezelf af te spreken om alleen 1 dag in de week een wijntje te nemen in plaats van 4 dagen in de week. Het maakt niet uit wat, kleine stapjes maken uiteindelijk ook grote afstanden.

Maar zorg dat je het jezelf eerst eigen maakt voordat je het volgende stapje zet, want oude vastgeroeste gewoontes kun je echt niet binnen 1 week afleren. Maar wat je ook doet.....“stick to the plan!”